Environmental Education-Small Actions With Big Impacts

Environmental Education-Small Actions With Big Impacts

Okulumuz 4-D Öğle grubu Lale Sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Merve KARATAŞ rehberliğinde yeni bir eTwinning proje çalışmasına başlamışlardır.Öğrencilerimiz keyifle öğreneceği çevre bilincine dikkat çekecek çalışmalar bizleri bekliyor.Projeye Türkiye'deki ortakların yanı sıra Romanya,Yunanistan gibi ülkelerden de okulların katılımı sağlanmaktadır.

“Çevre Eğitimi-Büyük Etkisi Olan Küçük Eylemler” projesinin amacı, çevre eğitimini teşvik etmek ve iklim değişikliğiyle mücadelede ve çevrenin korunmasında küçük eylemlerin önemini vurgulamaktır. Proje, çocukların çevreyi korumanın önemi konusunda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesinin yanı sıra, bireysel eylemlerin çevre üzerindeki etkisi konusunda toplumu duyarlı hale getirmeyi ve küçük gibi görünse de önemli sonuçlar doğurabilecek davranış değişikliklerini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Projenin özel hedefleri:

- Çocukları günlük eylemlerinin çevrenin bozulmasına veya korunmasına nasıl katkıda bulunabileceği konusunda bilgilendirerek kişisel etki farkındalığı.

- Geri dönüşüm, yeniden kullanım, su ve enerji tasarrufu, kaynak tüketiminin azaltılması gibi çevre dostu uygulamaların teşvik edilmesi.

-Duygusal bir bağın oluşmasını ve doğaya ve çevreye değer verilmesini desteklemek.

- Çevre eğitimini daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek için etkileşimli etkinlikler, oyunlar geliştirmek ve geri dönüştürülmüş malzemelerden eğitici oyunlar oluşturmak.

-Sürdürülebilir yaşam uygulamalarının benimsenmesini teşvik ederek sürdürülebilir eylemleri teşvik etmektir.

22.12.2023 83

LOGO VE AFİŞ TASARIMIMIZ
22-12-202322-12-2023