Integrated Science-Mathematics Activities Projesi Nisan-Mayıs Ayı Etkinlikleri

5-B Lale Sınıfı Bütünlestirilmis Fen ve Matematik etkinlikleri kapsamında 3.Tema 1. Hafta  Karıncaların yeraltı yaşamları incelendi.Toprak altında yaşayan canlıların incelenmesi,karıncaların hayatı ve özellikleri,sanat etkinlikleri ve toplama becerileri ile ilgili çalışmalara yer verildi. 2. Hafta hikaye,bahçede gözlem,karınca yuvası tasarımı ve drama çalışmaları gerçekleştirildi.

4. Tema 1. Hafta Penguenler

Kutupları öğreniyoruz,penguenleri tanıyoruz,suyun 3 hali,buzullarda penguenler çalışmaları gerçekleştirildi.

2. Hafta Penguenler

Penguenlerin boyları,Penguen tasarlıyoruz,Penguen kaç balık yedi oyunu,Penguenler neden suda batmaz? öğretmen rehberliğinde öğrencilerle yapıldı.

Yapılan etkinliklerin hepsinde fen matematik konuları dahil edildi.

Ayrıca proje kapsamında öğretmenlerin hazırladığı proje çalışmalarında yer alan temaların öncülüğünde online oyunlar birbirleriyle paylaşılarak öğrencilerin oyun yoluyla çalışmaları pekiştirmesi hedeflendi.

23.05.2023 121

23-05-2023