TEMA 2: Tohumun Toprak ve Su ile Buluşması

Okulumuz öğretmeni Sevinç SÖNMEZ rehberliğinde , 5/A Papalinalar sınıfının katıldığı 'Bahçemde Yetiştirdiklerimle Büyüyorum' eTwinning projesinin 'Tema 2: Tohumun Toprak ve Su ile Buluşması' çalışması başarıyla tamamlanmıştır. Tema 2'de 'Su Tasarrufu'  konusunda çalışmalara yer verilmiş ve çocuklar, aileleriyle birlikte '25 Litre' belselini izlemişlerdir. '22 Mart Dünya Su Günü' etkinliği için 'Su' temalı resim yapmışlardır. Resimler, okul panosunda ve proje ortağı okulların resimleri ile birlikte sanal sergi ortamında sunulmuştur. Öğrencilerimiz, öğretmenleri Sevinç Sönmez rehberliğinde çevrimiçi toplantıya katılarak 'Su' konusunda broşürler hazırlamışlar ve daha sonra  broşürleri Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mahalle Muhtarı gibi yerel yönetimlerin yanısıra ailelere de dağıtarak, su tasarrufu hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapmışlardır. Tema 2'nin bir diğer çalışması '21-26 Mart Orman Haftası'  etkinliği olarak okulda ve evde 'Orman Maketi' hazırlamışlardır. Öğrencilerimiz hazırladıkları maketleri okulda düzenlenen sergide ailelerine sunarak keyifli bir gün geçirmişlerdir. Tema 2'nin 'Okul Bahçesine Tohum ve Fide Ekim Günü'  etkinliği yapılarak çocuklar aileleriyle okul bahçemize ekim yapmışlar, doğaya dokunarak kendi alanlarını yaratmışlardır. Öğrencilerimiz aileleriyle birlikte  çok keyif aldıkları mutlu  bir gün geçirmişlerdir. Şehit Abdullah Tayyip Olçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 11/C sınıfı öğrencileri, kullanılamaz durumda olan malzemeyi geri dönüştürerek, eTwinning İşbirliğidir  çalışması olan bahçe levhamızı  yapmışlardır.

08.04.2022 1644

08-04-202208-04-202208-04-202208-04-2022